21 mei 2024
Rhodesian Ridgeback opvoeden

Waar koop je Rhodesian Ridgebacks?

Op de website van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied staan alle rasverenigingen vermeld. Als je zelf geen erkende fokker weet te vinden via vrienden of kennissen die Rhodesian Ridgebacks als huisdier hebben kun je hier te rade gaan, de website is overzichtelijk en uitgebreid. Neem voldoende tijd en ga uiterst zorgvuldig te werk om een goede fokker te vinden. Je wilt namelijk een goede start maken met je puppy. Die goede start begint al in het nest bij de fokker en diens voorbereidingen van de puppy’s om deze een nieuwe thuis te geven en alvast te beginnen met het socialiseren dat jij straks zelf voortzet. Online vind je alles wat je moet weten over dit ras en wat deze hond nodig heeft als dit jouw huisdier gaat worden.

Foto Rhodesian Ridgeback

Wat moet je weten over Rhodesian Ridgebacks?

Weetjes over de Rhodesian Ridgebacks:

–          Het is een vriendelijke en sociale hond.

–          Een andere naam voor dit ras is Pronkrug (pronk = ridge en rug = back). Deze naam heeft hij te danken aan de streep die van voor naar achter over zijn rug loopt. Deze streep is beharing die in tegengestelde richting groeit ten opzichte van de rest van de vacht.

–          Vroeger werd de hond gebruikt voor de jacht op groot wild als de leeuw en om huis en haard te bewaken of te verdedigen. Naast Pronkrug wordt dit ras ook wel Afrikaanse leeuwhond genoemd.

–          Deze hond heeft voldoende ruimte en beweging nodig door zijn grootte (schofthoogte 61 tot 68,5 cm.) en energie.

–          Het is een aanhankelijke hond, een vriend voor het leven. Gemiddelde levensverwachting is 10 tot 12 jaar.

–          Hij heeft een consequente opvoeding nodig met zachte hand.

–          Deze hond zorgt ervoor dat jij lange wandelingen kunt maken met je maatje.

–          Een cursus speuren is feest voor de Rhodesian Ridgebacks en hun baasjes.

–          Het is een levendige en gezellige huishond, die binnenshuis rustig is als hij overdag voldoende beweging krijgt.

ridge van een Rhodesian Ridgeback

–          Er is wijn genoemd naar dit ras: Rhodesian Ridgeback wijn.

–          Dit ras is HD gevoelig, vraag ernaar bij de fokker of koop alleen een puppy als je deze eerst door een dierenarts mag laten beoordelen/bekijken. Koop bij een erkende fokker.