21 mei 2024

Ponykamp: wat ga je doen?

Als dit je eerste keer is op een ponykamp dan vertelt deze blog wat je allemaal kan verwachten van je eerste ponykamp. Naast dat je van alles moet meenemen naar ponykamp (en zeker niet te vergeten je pony) is het natuurlijk ook gewoon een avontuur dat je aangaat. Het zal in ieder geval iets zijn dat je voor altijd bijstaat en waar je nog lang van de leuke herinneringen kan genieten. Hier zijn een aantal activiteiten die je kan vinden op een ponykamp:

Pimp your horse

Een van de activiteiten op ponykamp is pimp your horse, dat is een activiteit waar jij je pony op kan maken en waar je je creativiteit de loop kan laten gaan. Denk bijvoorbeeld als je paard als superman, of een super deftig aangekleed paard. Vergeet niet jezelf te verkleden tijdens deze activiteit, want het beste kostuum kan een leuke prijs winnen! Deze activiteit stimuleert ook de band tussen jou en je pony. Een ideale activiteit dus!

Bonte avond

Net zoals elk ander kamp is een ponykamp geen vreemde en is er natuurlijk een bonte avond. Tijdens deze bonte avond maakt het niet uit of je iets opvoert alleen, met anderen of  met je pony. Niks moet en alles mag, want het blijft altijd gezellig!

Pony estafette

Met de pony estafette wordt iedereen ingedeeld in team Rood of team Blauw. Elk team heeft een pony, een brave pony, waar iedereen van het team op rijdt. Het doel van de pony estafette is om, om en om, een parcour af te leggen te paard. Het team wat het snelst finished heeft gewonnen!

Hopelijk heb je hierbij een idee gekregen van de activiteiten op ponykamp, ben je nog niet ingeschreven om op ponykamp te gaan? Dan kan dat bij de burght, zij gaan maar al te graag dit avontuur met je aan!