21 mei 2024
hondentrimsalon Geldrop

Buitenleven is gezond en dus hip

Wie er een gezonde leefstijl op na wil houden doet er goed aan om veel naar buiten te gaan. Niet voor iedereen zo gemakkelijk gedaan dan gezegd, maar het helpt je wel om stress en andere gezondheidsklachten buiten de deur te houden. Lucht en licht en een activiteit die plezier en afleiding bieden zijn eenvoudige ingrediënten. Extra beweging kan nooit geen kwaad en dus is buitensporten dubbel effectief. Maar ook een simpele activiteit als tijdens een flinke wandeling de hond uitlaten brengt je geest tot rust . Koop bij een hondenwinkel een goede riem en speeltje voor je hond en gaan. Terwijl de inspanning van je lichaam een andere gezondheidsvoordeel oplevert. Koester de wandelingen met je hond en je leefstijl wordt er al een stuk beter op. Onderweg een praatje met andere hondenbezitters levert een leuk neveneffect voor je sociale leven. Hoe klein ook, het telt allemaal mee.

Workout voor je hele lijf

Ga met dieren aan de slag en je zult er fitter van worden. Ze moeten verzorgd worden en vragen om beweging. De hond laat je uit, het paard moet even zijn dagelijkse rij uurtje hebben en de schapen verzorgen vraagt ook wat van je conditie. Probeer maar eens een schaap te vangen wat een medicijn toegediend moet krijgen. Op een vanzelfsprekende manier ben je zo in beweging en houd je jezelf fit. Zelfs het plaatsen van een tuin afrastering om ervoor te zorgen dat je kippen er niet vandoor gaan vraagt om spierkracht en inspanning van je hele lichaam. Na zo’n dag is een bezoekje aan de sportschool overbodig.

Goed ritme in je dagen

Een regelmatig leven is gezond voor een mens. Het houden van dieren dwingt je ertoe. Elk dier heeft zijn dagelijkse aandacht en verzorging nodig. Je mag niet verzaken als het over de zorg van je dieren gaat. Je paard heeft dagelijks je aandacht nodig. Met voer, stal uitmesten, goede paardenspullen kopen en oog voor dierenwelzijn. Een regelmaat die heilzaam is voor dier en zijn baasje.