22 juni 2024
5 voordelen van een schuilstal

5 voordelen van een schuilstal

De 5 voordelen van een schuilstal voor je paard

Heb je een eigen paard? Dan heb je vast wel eens van een schuilstal gehoord. Een schuilstal biedt je paard de mogelijkheid om beschutting op te zoeken wanneer je paard dit nodig heeft. Denk aan situaties waarin de temperatuur buiten te warm is of wanneer het slecht weer is. In dit blog vertellen we je meer over de voordelen van een schuilstal voor je paard. Lees dus snel verder.

1. Beschutting

Als je paard dag en nacht buiten staat, is het van groot belang dat het paard kan schuilen. Dankzij de schuilstal kan een paard bij veel regen of te veel zon onderdak zoeken. En dat is zeker in Nederland wel nodig, want door ons grillige klimaat kunnen de weersomstandigheden in ons land voor langere tijd verslechteren.

2. Een schuilstal voor je paard neemt al je zorgen weg

Begint het ineens hard te regenen? Dan kan het zijn dat je niet in de gelegenheid bent om je paard snel naar de stal op het erf te halen. De afstand tussen een erf en het weiland is namelijk vaak te groot. Een schuilstal neemt al je zorgen weg. Je paard kan namelijk zelf onderdak zoeken als het weer minder wordt. Zo kun je je paard met een gerust hart in de wei laten staan.

3. Uitkomst als je geen uitloopmogelijkheid hebt

Heeft de stal op je erf geen uitloopmogelijkheid? Dan betekent dit dat je paard bij wisselvallige weersomstandigheden langdurig binnen staat. Door een schuilstal voor je paard neer te zetten, kan het paard naar buiten wanneer je paard dit wil.

4. Goed voor de gezondheid

Voor de gezondheid van je paard is het goed als het paard de hele dag door kan bewegen en grazen in de wei. Je paard zal dan minder gezondheidsklachten hebben en vrij zijn van stereotiep gedrag. Daarbij is een schuilstal voor je paard niet alleen een schuilplaats. Het is ook een plek om je paard op verantwoorde wijze te verzorgen en te voeren.

5. Op maat te maken

Een schuilstal voor je paard kun je volledig op maat laten maken. Geef je wensen door en de schuilstal wordt afgestemd op je behoeften en natuurlijk die van je paard. Door zelf de stijl en afmetingen van de schuilstal te bepalen, weet je zeker dat de schuilstal perfect past. Wil je ook luzerne voor je paard bestellen? Lees er hier meer over.